Instrument/fag
saxofon, sammenspil

Kontaktoplysninger
mail     ole.himmelstrup@herlev.dk
mobil   2982 3904

Undervisningsdage
tirsdag, onsdag

Ansat siden
1981

Uddannelsesmæssig baggrund

Jeg er autodidakt musiker, men har fået undervisning både gennem højskoler, hos privatlærer, og hørelærekurser på Rytmisk Musikkonservatorium. Jeg har undervist i saxofon på Kolding Højskole, Annebølle højskole, og Egedal musikskole.

Jeg er 61 år og bor i Brønshøj. Jeg har spillet med Blast, Franks, Shot of Soul, Second Hand Blues Band, Roy Richart, Troels Jensen, Car Wash, Copenhagen Swing Squad, Ib Glindemann, Andrew Strong, Stiig Skovling, Kim Larsen, Omsen og Momsen, Beaver Service, Dagspressen, Himmelekspressen, Jacob Groth Band og Beverly Hills. – Jeg spiller stadig med Blast, Beverly Hills, Second Hand Blues Band, og Troels Jensen.

Særligt fokus

Saxofonen er lavet af messing, og man puster gennem et mundstykke, hvor der er et tyndt bambusblad. Man kan få saxofonen i 7 forskellige størrelser, så der er altid en der passer. Saxofonen er et akustisk instrument, som kan spille i alle orkestre sammenhænge. Saxofonen har samme fingerstilling som en blokfløjte, men vejer noget mere. Derfor hænger den i en rem rundt om skulderen.

I min undervisning bruger jeg både hørelære og nodelæsning. I starten bruger jeg materiale som eleverne kender. Når man har spillet et års tid, begynder man at kunne være med i nogle af de sammenspilstilbud, som musikskolen udbyder.

Når du vælger at gå til saxofon, er du garanteret glad for musik. Det kan godt være, du ikke helt er klar over, hvad instrumentet kan, men det at du er interesseret og har lyst til at spille, er en rigtig god begyndelse.

Og hvad er det så lige en saxofon kan? Endelig et instrument, der kan spille en melodi, så man kan mærke det! Saxofonen er nok det instrument, der mest ligner den menneskelige stemme. Den har et helt personligt udtryk, den er stemningsfuld og du har måske allerede hørt lyden……!