Instrument/fag
Violin, strygersammenspil, musikskoletimer, værksted, mesterværksted

Kontaktoplysninger
mail    anita.olsson@herlev.dk
mobil  4058 3185

Undervisningsdage
mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag

Ansat siden
1995

Uddannelsesmæssig baggrund

Uddannet på Instituttet for Rytmik 1991-94. Efteruddannelse hos Shannon Hawes (klassisk grundskoling i violinfaget, samt violinpædagogisk supervision). Forskellige efteruddannelser på blandt andet Det rytmiske konservatorium, og musikhøjskolen på Frederiksberg.

Genremæssigt er jeg ret åben: siden jeg var ganske ung spillede jeg en masse folkemusik. Senere har jeg i en årrække spillet i et klassisk symfoniorkester. Jazz er dejligt på violin: den genre har jeg da også beskæftiget mig lidt med.

Særligt fokus

I undervisningen lægger jeg stor vægt på en legende og afvekslende atmosfære. Det skal ikke være tørt og kedeligt!

Først skal du have opbygget et solidt fundament på din violin: vi skal arbejde med holdning, teknik, klang og gehør. Nodelæsning lærer du undervejs.

Du kommer til at spille forskellige genrer. Senere, når du har tilegnet dig en vis rutine, finder du måske ud af,

om du mest er til klassisk eller rytmisk, folkemusik, eller en kombination!

Sammenspil

Jeg vil kraftigt opfordre dig til at melde dig til strygersammenspil. Det er sjovt at spille med andre, og  det er her, det rykker! Desuden kommer rutinen langt hurtigere. Strygerspirerne er for begyndere, Strygerne er for mere øvede. Find oplysninger her på hjemmesiden.

Med mellemrum afholdes der strygerstævner hvor vi samarbejder med grupper fra andre musikskoler. Der vil du møde en masse andre strygere, og opleve hvor fantastisk det er at spille i et stort orkester. Det er en stor oplevelse for både begyndere og mere øvede. I et par år har det udmundet i en koncert i Tivolis koncertsal!