Læs herunder om alle musikskolens tilbud – instrumentalfag og sang står nederst på siden

Førskolen

Rytmik for 1 – 5 årige

Musikskolens tilbud for de yngste er en dejlig mulighed for at synge – danse – lege – spille – og lære nye sange med dit barn. Sammen får I lært nogle gode sange – både de kendte og helt nye sange, som I også kan få glæde af hjemme.  I timerne bruges musikinstrumenter, bolde, tørklæder, søde dyr og meget mere. Det er vigtigt, at du selv deltager i alle aktiviteterne – børn lærer ved at kigge på andre og især, når det er en forælder/bedsteforælder, der er med.

Det er vigtigt, at du tilmelder dit barn et hold, der passer til dit barns alder. Der kan ikke medbringes søskende på disse hold. Undervisningen er tilrettelagt efter, at der deltager én voksen pr. barn. Pga. coronasituationen er holdstørrelsen nedsat til 6 børn og 1 voksen pr. barn.

Holdnr.Alder, august 2020UgedagTidspunktLærer
014 - 5 årmandag16:30 - 17:15Jette Rønne
031 - 3 årtirsdag16:40 - 17:15Kirsten Brunbech
052½ - 4 åronsdag16:40 - 17:15Kirsten Brunbech
HoldstørrelseMax. 6 børn
Priskr. 600,- pr. rate (3 rater pr. sæson)
Administrationsgebyrkr. 100 (1 gang pr. sæson)

Grundskolen

Musikskoletimer i 0. klasse

Musikskolen fortsætter det mangeårige, gode samarbejde med alle 0. klasse-ledere i Herlev Kommune. Hver 0. klasse får besøg af en lærer fra Musikskolen, i alt 18 lektioner. Vi kalder det musikskoletimer. I timerne arbejdes der med sang, spil og bevægelse.

Undervisningen foregår i skoletiden og eleverne skal ikke tilmeldes Musikskolen.

Musikskoletimer i 1. klasse

Som en del af den nye folkeskolereform har Musikskolen indgået en partnerskabsaftale med alle folkeskoler i Herlev Kommune.

Det betyder, at alle elever i 1. klasse får besøg af to lærere fra Musikskolen 18 lektioner på et år. I 1. klasse samarbejder klassens egen lærer med Musikskolens to lærere om musikaktiviteter, der er relevante i forhold til, hvad klassen arbejder med – i både musik og andre fag.

Undervisningen foregår i skoletiden og eleverne skal ikke tilmeldes Musikskolen.

Værksted i 2. klasse

Her får alle deltagere mulighed for at lære at spille på forskellige instrumenter. Der bruges forskellige instrumenter, det kan være et eller flere af følgende instrumenter: klaver, percussion instrumenter, ukulele, violin og blokfløjte i undervisningen. Der er gode muligheder for sammenspil. Der vil også være sang og bevægelse i timerne. Undervisningen foregår hver uge. Der er max. 8 elever på holdet og der er 2 lærere til stede.

Instrumenterne låner man af Musikskolen i timerne.

Holdnr.SkoleUgedagTidspunktLærere
20Kildegårdskolen vesttirsdag14:15 - 15:00Jette Rønne
Martin Juhl
21Kildegårdskolen østfredag14:15 - 15:00Jette Rønne
Jeppe Zacho
22Herlev Byskole, Elvtorsdag14:15 - 15:00Kirsten Brunbech
Anna Szasz
23Herlev Byskole, Engtirsdag14:15 - 15:00Kirsten Brunbech
Jeppe Zacho
25Lindehøjskolenonsdag13:30 - 14:15Jette Rønne
Kirsten Brunbech
HoldstørrelseMax. 8 elever
Priskr. 720,- pr. rate (3 rater pr. sæson)
Administrationsgebyrkr. 100 (1 gang pr. sæson)

Øvrige fag

Den Kulturelle Rygsæk og Mesterværksted

Alle elever i 3. klasse i Herlevs skoler deltager i efteråret 2020 i et musikforløb, Den Kulturelle Rygsæk. I 2 dage kommer eleverne ned på musikskolen og spiller på instrumenter og oplever, hvordan det er at spille i stort orkester. Samtidig lærer eleverne en masse af musikkens grundbegreber at kende.

Musikskolen følger op med Mesterværksted, et tilbud som starter i januar 2021. Her kan eleverne vælge sig ind på et af syv forskellige instrumenter/fag og fra januar til juni former det sig som holdundervisning med 4 på hvert hold. Eleverne kan vælge mellem violin, klarinet, tværfløjte, trompet, trækbasun/trombone og saxofon.

Alle elever låner instrument med hjem i hele perioden – og instrumentlån er gratis.

Undervisningen foregår fredag eftermiddag, med start i januar 2021.
Der åbnes for tilmelding medio oktober.

Her kan du se en film, hvor lærerne præsenterer deres instrumenter

Her kan du se den folder, som eleverne har fået udleveret i Den Kulturelle Rygsæk.

Mesterværksted forår 2021

Ukulelen er en sød lille guitar med 4 strenge. Perfekt til mindre fingre, og så kan den nemt være i rygsækken.
Når du har lært nogle få akkorder, kan du synge et hav af gode sange. Vi øver også sangstemmen, så du bliver god til at synge med en flot klang.
Og vi leger med ord, rytmer og rim og skriver vores egne sange. Du kommer også til at møde andre ukuleleelever, hvor vi spiller sammen og hygger os!

Du kan låne en ukulele af musikskolen.

Foregår på hold med  2 elever i 30 minutter

Lærere
Ane Ramløse
Kirsten Brunbech

Korskolen

Børnekor i 1. – 2. klasse

Musikskolen tilbyder i sæson 20 – 21 børnekor i 1. og 2. klasse på Kildegårdskolen Øst.

Stemmen er det allernærmeste instrument, som vi allesammen har med os altid. Alle børn kan lide at synge – og nu inviterer vi til sang, som skal være sjovt, udvikle børnenes gehør og evne til at lytte og samarbejde.

Når man synger sammen med andre bliver det meget nemmere og lyden bliver flot og stor.

Oplysninger til de voksne:
• Det er gratis at deltage, der skal dog betales et administrationsgebyr
• Man tilmelder sig til koret via musikskolens hjemmeside
• Når man er tilmeldt skal man komme hver gang
• Der er plads til max. 25 elever

Vi øver hver mandag kl. 13:15 – 14:00 på Kildegårdskolen Øst
Lærer: Freja Bro Sørensen

Syng i kor på Herlev Musikskole – og bliv glad!

Det er rigtigt sjovt at synge med andre. Man får brugt sin stemme og sunget en masse dejlige sange.
Når man synger sammen med andre bliver det meget nemmere, end når man synger alene, og lyden bliver stor og flot.

Musikskolekoret er for piger og drenge, der går i 2. og 3. klasse

Oplysninger til de voksne:
• Det er gratis at deltage, der skal dog betales et administrationsgebyr
• Man tilmelder sig til koret via musikskolens hjemmeside
• Når man er tilmeldt skal man komme hver gang

Vi øver hver torsdag kl. 16:30 – 17:15 på musikskolen
Lærer: Jette Rønne

Det er supersejt at synge sammen med andre og få det til at lyde godt! Og det er ikke så svært. Du behøver ikke at kunne noder for at være med – du lærer melodien ved at høre den og synge den nogle gange sammen med de andre i koret. Det vigtigste er, at du kan lide at synge. Når du er med i Young Ones, får du stemmetræning og lærer sangteknik samtidig med, at du har det sjovt med at lave noget, der lyder flot, sammen med de andre.

Young Ones synger på både dansk og engelsk, blandt andet mange popnumre.  For det meste synger vi tostemmigt. Medlemmerne af koret må meget gerne komme med forslag til, hvad vi skal synge.   Et par gange om året optræder vi til koncerter eller til caféaftener på Musikskolen, hvor et af Musikskolens bands spiller til. På den måde får du også prøvet, hvordan det er at stå på en scene i projektørlys og synge for et publikum, og at synge i mikrofon.

Kortimen begynder altid med at vi varmer op i et kvarter. Det er vigtigt for ikke at komme til at ødelægge stemmen. Bagefter øver vi de numre, vi er i gang med at lære, hvor nogle synger førstestemme, og nogle synger andenstemme.  Det er det, der får det til at lyde godt!

Som regel skiftes vi, så alle prøver at synge både første- og andenstemmer.

Vi øver hver torsdag fra 17:15 til 18:15
Lærere: Jette Rønne og Lise Ulrikkeholm 

Syng og stress af! Der er ikke meget her i verden, der kan løfte humøret så hurtigt som det at synge sammen. Det giver simpelthen energi!

Voksenkoret er åbent for alle over 18 år; derudover er det eneste kriterium for at være med, at du kan lide at synge. Selv om det selvfølgelig er en fordel at kende til noder, er det ikke nødvendigt; vi lærer melodierne ved at høre dem spillet og ved at synge dem igennem strofe for strofe, til vi kan dem. Det går hurtigere end man måske skulle tro! Og imens har vi det hyggeligt med hinanden – stemningen er som regel ret munter!

Vi synger sange i alle genrer, fortrinsvis på dansk og engelsk, og for det meste 3-stemmigt.  Vi optræder lejlighedsvis – ved fx en caféaften i løbet af året, og måske til en koncert i Koncertugen om foråret, hvis der er stemning for det i koret.

Voksenkoret øver mandag kl. 18:15 til 19:45
Lærer: Jette Rønne

KOL – koret henvender sig til sangglade personer, som har lungesygdommen KOL eller andre, relaterede sygdomme.

Korets repertoire er meget blandet, med hovedvægt på dansk, i alle afskygninger. Fra Højskolesangbogen til giro 413. Deltagerne har stor indflydelse på repertoiret, korets dirigent tager gerne imod ønsker.

Torsdag kl. 10:15 – 11:15

Dirigent: Kirsten Brunbech

Akustiske grupper

Det er noget helt specielt at spille mange strygere sammen – og det lyder i hvert fald helt anderledes og meget flottere, end når der bare er én.

Strygerspirerne er orkestret for begyndere. Her kan man være med, selv om man først lige er begyndt at lære at spille. Med jævne mellemrum laver vi små koncerter for forældre og andre interesserede.

Lærer
Anna Szasz

Det er sjovt at spille musik – men det er endnu sjovere at spille musik sammen med andre. Når der er mange instrumenter og flere stemmer kommer det virkelig til at lyde af noget!

Strygerne er stryge0rkestret for de mere øvede, hvor du får mulighed for at træne alt det man skal kunne for at spille i et orkester, og som man selvfølgelig ikke kan øve sig i alene. Fx at følge dirigenten, lytte efter de andre i orkestret, indstille sit eget spil i forhold til helheden og meget mere.

Strygerne spiller klassiske menuetter, folkemusik, filmmusik og meget andet, ofte med flere stemmer.

Vi spiller til forskellige koncerter både på Musikskolen og rundt om i Herlev.

Vi øver tirsdag

Lærer
Lisa Nyeng

Glæden ved at spille musik mangedobles, når man får mulighed for at spille sammen. Når man hører sit eget spil flettet sammen med andres og det bliver til andet og mere.

Guitarorkesteret er henvendt til de elever, der har spillet nogle år og derved har nået et vist niveau. Vi arbejder med flerstemmige arrangementer, både klassisk og moderne musik vil blive spillet.

Det kræves, at du har spillet nogle år og er en god nodelæser for at deltage i guitarorkesteret.

Vi øver fredag 
Lærer
Martin Juhl

Det allerbedste ved at spille musik er, når man kan spille sammen med andre. Jo tidligere man starter med fællestimer/sammenspil, jo bedre!

I Junior guitarorkesteret får de yngste guitarelever mulighed for spille sammen med andre på nogenlunde samme niveau. Fællestimerne giver også gode muligheder for at spille et repertoire, man ikke kan spille alene. Glæden ved at spille musik mangedobles, når man er mange i et orkester.

Man aftaler med sin lærer, hvornår man kan starte i Junior guitarorkesteret.

Lærer
Martin Juhl

Velkommen i Træspirerne

I Træspirerne mødes vi en gang om ugen og hygger os med at spille musik sammen. Vi spiller alle på blæseinstrumenter fra træblæserfamilien. Man kan være med hvis man spiller på blokfløjte, tværfløjte, klarinet eller fagot.

Musikken vi spiller kan være alt muligt: mega- hurtigt, langsomt, sjovt, sørgelig.….. Vi starter selvfølgelig med noget, der er nemt og rart, og alle føler, at de får en god, men ikke for svær udfordring på deres instrument. Det vigtige ved sammenspil er nemlig, at man er med til at lave noget i fællesskab.
Træspirernes har optrådt adskillige gange ved musikskolekoncerter – og der er flere koncerter på vej!

Vi øver mandag

Lærer
Freja Bro Sørensen

Rytmiske grupper

Et rytmisk sammenspilshold, for 2.-3.-4. års elever.

Instrumenterne er: bas, klaver/keyboard, trommer, guitar, blæsere og sang.

Optagelse sker efter aftale med læreren og med egen lærer.

Lærer
Christian Ratzer

Dag
Torsdag kl. 17:30 – 18:20

Hvis du har gået til undervisning i et par år og spiller du på elbas, elguitar, trommer, keyboard eller synger, er dette holdet for dig. Vi starter med lette rock/popnumre, så alle kan være med fra start.

Det er en god ide, hvis du kan spille efter akkorder, men vi lærer de fleste numre udenad.

Vi øver tirsdag

Lærer
Kristian Lassen

Hvis du spiller på et blæseinstrument så har du her mulighed for at spille sammen med en masse blæsere, dvs. tværfløjte, trompet, klarinet og saxofon.

Vi har også brug for en rytmegruppe dvs bas, trommer, klaver og guitar. Du skal kunne spille lidt efter noder.

Musikken vi spiller er meget blandet lige fra “Midt om natten” og “Thriller” til bluesmusik hvor der er mulighed for at spille solo (improvisere).

Tirsdag kl. 17:30 – 18:30

Lærer
Hendrik Jørgensen

Alle de fantastiske instrumenter der er i trommerummet; Trommesæt, Vibrafon, marimba, xylofon, pauker, congas, bongos mm. skal vi lave musik med.

Numre, som vi selv går og lytter til i det daglige, blandet med spændende musik vi hører for første gang. Eller musik, vi komponerer sammen, og laver swingende og velklingende arrangementer af.

Vi skal ud at spille for folk og vi skal arbejde med musikken i studie.

Vi øver tirsdag

Lærer
Kristian Lassen

Sammenspil for de yngste tromme- og slagtøjselever.

Med alle de spændende instrumenter i slagtøjlokalet skal vi spille samba, bossa nova, reggae, rock, calypso og cha-cha-cha….. – lære at swinge og groove med os selv og hinanden.

Alle de fantastiske instrumenter der er i trommerummet; trommesæt, vibrafon, marimba, xylofon, pauker, congas, bongos mm. skal vi lave musik med.

Vi øver fredag

Lærer
Kristian Lassen

Lærere:
Chr. Ratzer           Delazyfi og Fleaz
Kristian Lassen     Dream Team

Som noget nyt indfører musikskolen mulighed for at grupper kan købe klippekort med 10 ganges undervisning.
Et klippekort koster 1500 kr. pr. gruppe og kan bruges i løbet af hele sæsonen, efter aftale med den lærer, der er tilknyttet gruppen.

Kontakt musikskolen for yderligere information.

Stageband er et hold for blæsere og rytmegruppe. Her skal vi spille fede blæserarrangementer – nyere popnumre og ældre jazz- og rocknumre, sammen med en god rytmegruppe.

Deltagelse sker efter aftale med egen lærer.

Vi øver fredag

Lærere
Hendrik Jørgensen
Dennis Wiberg Clausen

Instrumental- og sangundervisning – fra 3. klasse

I Herlev Musikskole er al instrumental- og sangundervisning soloundervisning, som foregår i musikskolens egne lokaler, Herlev Bygade 30.

Der er nu mulighed for at vælge 25, 35 eller 50 minutter pr. uge.

Vi optager også et antal voksne (over 25 år), det kalder vi +25 undervisning. For +25 er der tale om 25 minutters undervisning pr. uge, og der er et begrænset antal pladser.

 

Klik på de enkelte fag/instrumenter – og læs mere